Revisió mèdica esportiva

Es tracta d’un examen de salut que serveix per detectar factors de risc per a la salut en relació amb la pràctica esportiva.

Descripció

Existeixen tres nivells de revisió mèdica esportiva. Revisió mèdica d’aptitud esportiva (Nivell 1)

INCLOU:

  • Valoració de la història clínica i esportiva.
  • Exploració física cardiorespiratòria i de l’aparell locomotor.
  • Electrocardiograma en repòs.
  • Certificat d’aptitud per a la pràctica d’esport, útil per a esports federats i certes competicions lúdiques.
Un reconeixement mèdic esportiu permet obtenir el certificat mèdic d’aptitud esportiva, obligatori per als infants i joves federats a l’inici de la temporada en molts esports. També realitzem revisions mèdiques amb prova d’esforç indirecta (nivell 2) i revisions mèdiques amb prova d’esforç amb gasos / Ergoespirometria (nivell 3).

Per a qui està indicat i quan fer-se una revisió mèdica esportiva

És recomanable que tots els infants, joves i adults que realitzen esport, federat o no, passin un reconeixement mèdic esportiu almenys una vegada cada temporada.

CERTIFICAT D'APTITUD BÀSIC

El certificat d’aptitud bàsic és vàlid per alguns esports federats i per la pràctica d’activitats lúdiques.

Aquest certificat no és vàlid per motociclisme, automobilisme, submarinisme, paracaigudisme, esquí i proves d’accés a cicles o graus d’estudis esportius.

Quant dura la revisió mèdica d'aptitud esportiva

La durada de la revisió mèdica és d’uns 20 minuts. No obstant això, la consulta pot allargar-se adaptant-la a les necessitats d’assessorament de l’esportista.

"Molts dels problemes que apareixen en el terreny esportiu es podrien prevenir amb una revisió mèdica periòdica i a consciència."

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip