Embaràs i post-part

Durant l’embaràs mantenir-se activa no sols ofereix beneficis per a la dona, sinó també per al futur nadó. Fer una activitat supervisada i ajustada a cada moment de l’embaràs millorarà la qualitat de vida tant en l´àmbit físic com mental.

Descripció

En els últims anys, sobretot en l’última dècada, la comunitat científica ha assumit que l’exercici físic durant l’embaràs és beneficiós tant per a la mare com per al fetus. Entrenar durant l’embaràs pot ajudar-te a alleujar o evitar les molèsties més típiques del mateix embaràs com poden ser el dolor lumbar, incomoditats a la pelvis, rampes, entre d’altres. També pot reduir en gran part les possibilitats de patir diabetis gestacional, preeclàmpsia, part prematur o avortaments espontanis.

Si no has practicat exercici prèviament a l’embaràs o has portat una vida molt sedentària, començar un programa d’exercici durant l’embaràs és una molt bona manera d’adquirir bons hàbits i un estil de vida saludable.

D’altra banda, si ja tens una trajectòria en l’àmbit esportiu, és recomanable continuar fent esport i mantenir la teva condició física.

La pràctica d’exercici físic i mantenir-te activa durant aquesta etapa tan concreta, t’ajudarà a trobar-te millor, podràs anar més preparada per donar a llum i afavorirà que tinguis una millor recuperació després del part.

L’embaràs és un moment molt especial en la vida de la dona, per això que cal assegurar que la dona està en condicions òptimes per la pràctica esportiva. L’aprovació del teu ginecòleg/a de referència és fonamental.

Des de la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu oferim visites mèdiques, consultes i assessorament, per tal d’ajudar-te i acompanyar-te en la pràctica d’exercici i activitat física durant aquesta etapa.

"Una de les claus per a la salut i benestar de la dona en qualsevol etapa de la vida és l'exercici físic adaptat a les seves característiques particulars."

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip