Dones i esport

Al llarg dels anys el cos de totes les dones, a causa de la seva fisiologia, experimenta canvis lligats en gran manera a canvis hormonals. A qualsevol edat la pràctica esportiva pot ajudar a assimilar-los, ja que durant totes les etapes vitals femenines el paper de l’exercici és vital.

Descripció

Per la nostra condició d’hospital maternoinfantil, des de la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu acompanyem i assessorem les dones que practiquen esport o que desitgen mantenir-se actives durant les diferents etapes de la vida. Especialment en l’adolescència i l’embaràs, quan la pràctica de l’esport de forma saludable pot ajudar a assimilar els canvis que s’experimenten.

Etapes

Adolescència

L’adolescència és un moment de canvi molt important, el cos de la dona està en constant remodelació i l’exercici pot tenir un paper primordial en aquesta etapa. Però no sempre és fàcil adequar la pràctica de l’activitat física a aquests canvis, i poden sorgir dubtes, com per exemple, quin és l’esport més adequat o quines implicacions pot tenir la menstruació en la pràctica de l’esport.

Els nostres especialistes ofereixen a les adolescents i als seus pares consells mèdics i recomanacions perquè la pràctica d’exercici sigui una font de beneficis per la salut, tant en aquesta etapa com en el futur.

Embaràs i postpart

La comunitat científica ha assumit que l’exercici d’intensitat moderada durant l’embaràs és beneficiós tant per la mare com pel fetus. Des de la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu oferim visites mèdiques i programes d’entrenament personalitzat, per ajudar i aconsellar sobre la pràctica d’exercici durant l’embaràs i el postpart.

menopausa

Per moltes dones aquesta etapa és un moment complex de la seva vida. Els canvis tornen a ser protagonistes, tant en l’àmbit físic com mental. Al voltant dels 50-55 anys es retira la menstruació i aquesta circumstància fisiològica determinada per les alteracions en els nivells d’hormones femenines, obliga la dona a assumir canvis que no sempre són fàcils. Mantenir-se activa, trobar l’exercici o esport més adequat, acompanyat d’una alimentació correcta, ajudarà a millorar la salut.

"Durant totes les etapes vitals femenines el paper de l’exercici és clau. A qualsevol edat la pràctica esportiva pot ajudar a assimilar els canvis en el cos de la dona."

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip