Podologia esportiva

Tant si comences a practicar esport de forma habitual com si realitzes esport de forma intensa és recomanable que un podòleg esportiu realitzi un estudi biomecànic de la teva petjada.

Descripció

A la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu som especialistes en valorar el gest esportiu d’adults, joves i nens, atenent les necessitats de cada persona, esport i categoria per:

  • Prevenir lesions esportives derivades de l’estructura del peu i la cama.
  • Millorar el rendiment esportiu.

Una forma de trepitjar inadequada té una repercussió directa en el peu, perquè és la zona del cos que pateix més estrès durant la pràctica de l’esport, però també repercuteix en la resta de l’aparell locomotor. Un mal gest esportiu en la petjada pot afectar a turmells, genolls, maluc i esquena provocant lesions, dolors i limitacions en el rendiment esportiu.

"Si coneixes la teva biomecànica gaudiràs molt més del teu esport."

Estudi biomecànic de la petjada

Una de les millors maneres de tractar una possible alteració en el peu i prevenir lesions en adults, joves i nens que practiquen esport és mitjançant la realització d‘un estudi biomecànic de la petjada i la marxa abans que el nostre cos ens avisi amb dolor.

L’estudi biomecànic de la petjada i la marxa serveix per determinar les causes que poden provocar una sobrecàrrega del peu i diagnosticar si la teva forma de trepitjar és un factor de risc de lesions esportives futures.

A la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu utilitzem les últimes tecnologies per obtenir un diagnòstic d’alta precisió.

Inclou

  • Anàlisi del peu en posició estirada.
  • Estudi de la planta del peu mitjançant una plataforma de pressió i estudi corporal.
  • Anàlisi en moviment sobre la cinta contínua amb filmació del gest esportiu.

A partir de l’estudi de la marxa i la petjada podrem donar-te recomanacions per compensar qualsevol alteració que s’hagi identificat.

Plantilles esportives dinàmiques

A la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu realitzem plantilles esportives dinàmiques personalitzades. Fem servir sistemes de confecció propis i materials escollits meticulosament en funció dels desequilibris de cada persona identificats a un estudi previ.

Inclou

  • Anàlisi morfològica del peu i de l’extremitat inferior.
  • Anàlisi de la marxa i valoració de càrregues.
  • Valoració de la pràctica esportiva, l’edat i el sexe de l’esportista.
  • Orientació multidisciplinària en contacte amb altres especialistes.
  • Plantilles dinàmiques personalitzades.

Les plantilles esportives estan indicades especialment per a adults, joves i nens que pateixen alteracions de suports i eixos, com fasciïtis plantar, tendinopaties, petjada excessivament pronadora o supinadora, entre altres.

L’ús de plantilles esportives dinàmiques ajuda a reduir el risc de males trepitjades, redistribuir la càrrega del peu, millorar l’equilibri i l’estabilitat, reduir l’impacte i la pressió plantar en salts, carreres i marxes ràpides. Per això és habitual l’ús de plantilles per a running, futbol, tennis, pàdel, bàsquet, per tractar-se d’esports amb un gest esportiu molt repetitiu.

Assessorament per escollir sabatilles esportives

El calçat esportiu és summament important per protegir i subjectar el peu i esmorteir l’impacte durant la pràctica esportiva, especialment en carreres i salts.

El podòleg esportiu és l’especialista capacitat per fer una valoració del teu calçat actual i determinar si s’adapta adequadament al teu peu, té la flexibilitat, amplada, longitud, gruix i la punta idònia per adaptar-se a la forma del teu peu, l’esport que practiques i el mitjà on ho fas.

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip