Dra. Eva Ferrer Vidal – Barraquer

Especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport

Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport per la Universitat de Barcelona.

Qui soc

Entenc i advoco per una medicina on l’activitat física sigui una eina terapèutica i preventiva, portar una vida activa fomenta salut i benestar. És per això que la meva tasca a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és cercar sinergies i ajudar en aquells casos que requereixin suport assistencial relacionats amb l’activitat física i l’esport.

En l’àmbit professional treballo amb esportistes amateurs i professionals, en aquest darrer cas estic vinculada al futbol femení, concretament al FC Barcelona.

Les meves àrees d’interès són la promoció de la salut a la població i de manera específica al col·lectiu femení. Dona i esport, un binomi realment interessant i del qual no sempre se’n té prou informació per aplicar en les diferents etapes vitals per les quals les dones passem al llarg de la nostra vida.

Actualment estic realitzant el meu doctorat sobre “Futbol i salut femenina”. Soc col·laboradora docent de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull.

Experiència professional​

2022 – actualitat: Membre del comitè d’experts de salut femenina a UEFA.

2018 – 2022: Metgessa responsable del futbol femení del FC Barcelona.

2013 – actualitat: Fundadora i directora de la iniciativa “L’Esport en Femení”.

2011 – 2018: Metgessa col·laboradora en serveis mèdics esportius a Advance Medical Group, Barcelona.

2010 – 2013: Responsable de la Unitat Mèdica de la valoració de la Salut a DIR Centres de Fitness, Barcelona.

2012: Responsable de la Unitat de Medicina de l’Esport de Salus XXI, Sant Cugat del Vallès, Barcelona.

2003 – 2009: Directora general i del servei mèdic del RA Wellness de l’Hotel Le Meridien RA d’El Vendrell, Tarragona.

1999 – 2002: Responsable del servei mèdic del Poliesportiu Francesc Calvet de Sant Joan Despí, Barcelona.

Publicacions

Autora del llibre “Córrer sense lesionar-se. És possible?” Cossetania Edicions, 2015.

Ponències a la plataforma L’Esport en Femení, de la qual és directora i fundadora, basada en la divulgació de l’activitat física per a les dones.

Autora del llibre “Cambia de vida, ponte a correr”. Editorial Oniro, març de 2013

Autora de diversos articles divulgatius en revistes esportives com “Sportlife”.

Rodas, Gil ; Cáceres, A; Ferrer, E; Balagué-Dobón, L; Osaba, L; Lucia, A; González JR Sex Differences in the Association between Risk of Anterior Cruciate Ligament Rupture and COL5A1 Polymorphisms in Elite Footballers. Genes 2023.

Rodas, Gil; Ferrer,Eva; Reche Xavier; Sanjuan Herraez, Juan D; McCall, Alan; Quintas,Guillermo. A targeted metabolic analysis of football players and its association to player load: comparison between women and men profiles. Frontiers in Physiology 2022

Yanguas X, Dominguez D, Ferrer E, Florit D, Mourtabib Y, Rodas G. Returning to Sport during the Covid-19 pandemic: The sports physicians’ role. Apunts Sports Medicine. 2020

Lizarraga, Antonia; Porta, Mireia; Ferrer, Eva; Rodas, Gil. Women’s football: towards gaining a deeper understanding. Apunts Sports Medicine 2020.

"Molts dels problemes que apareixen en el terreny esportiu es podrien prevenir amb una revisió mèdica periòdica i a consciència."

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip