Ana Merayo Garcia

Psicòloga especialista en psicologia de l'esport

Psicòloga especialista en psicologia de l’esport d’alt rendiment i edat escolar.

Qui soc

Des de l’any 2004 he desenvolupat la meva activitat de psicòloga esportiva a centres d’alt nivell i oferint assessorament individual a esportistes professionals, sempre vinculada a diferents entitats, com la Residència Joaquín Blume i el FC Barcelona. 

La meva formació en psicologia, complementada amb els meus estudis de teràpia familiar, em permet treballar d’una forma holística i integral amb la persona esportista, a més de tenir en compte les característiques concretes del seu entorn: família, tècnics, club, etc. Aprendre a gestionar l’entrenament invisible optimitzarà el rendiment del dia a dia.

Des del 2007, soc docent de l’assignatura de psicologia de l’esport del Cicle Superior de Tècnics Esportius i, des del 2019, docent a la Universitat Blanquerna, cosa que fa que em mantingui en constant actualització sobre les noves teories i tècniques per incorporar-les a la intervenció psicològica amb els esportistes per optimitzar el rendiment de totes les àrees de vida: personal, social, esportiva, acadèmica.

Actualment estic fent la meva tesi sobre com afecte el son i el descans al rendiment cognitiu i emocional de l’esportista. Soc membre de l´Associació Catalana de Psicologia de l’Esport.

Experiència professional​

2023: Responsable del departament de Psicologia de l’esport de l’àrea de Medicina de l’esport del Consell Català de la Salut.

2016-2023: Responsable del Servei d’Atenció Integral a l’Esportista (SAIE) del FC Barcelona: àrea de psicologia i tutoria.

2016-actualitat: Consultoria a entitats esportives: desenvolupament del departament psicològic i de tutoria a institucions esportives.

2004-actualitat: Assessorament individual a entrenadors i esportistes en psicòloga esportiva.

2016-2020: Responsable de l’Àrea de Psicologia Esportiva del FC Barcelona.

2011-2016: La Masia del FC Barcelona: tutora dels esportistes del FC Barcelona residents al centre de formació.

2013: Mundial de Natació Barcelona 2013: Coordinació del Departament d’Atenció a l’Esportista de Natació Sincronitzada.

2004-2011: Residència Joaquín Blume: Coordinadora del Servei de Tutoria i Responsable de l’Equip de Tutors.

Publicacions

Quantity and quality of sleep in young players of a professional football club, 2021..

Merayo A, Gallego J M, Sans O, Capdevila L, Iranzo A, Sugimoto D, Rodas G.

"Equilibrant les diferents àrees de la vida d'una persona, aconseguirem l'optimització i el màxim rendiment de la persona."

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

l'equip