Quins beneficis ens pot aportar el Stand Up Paddle (SUP) o Paddle Surf?

El Stand Up Paddle o també conegut com a Paddle Surf és una disciplina aquàtica la qual consisteix en el desplaçament per, normalment, aigües obertes, mitjançant una taula de tipus surf (però amb diferents dimensions) i un rem. És una activitat física que ha guanyat popularitat en els darrers anys a causa dels seus múltiples beneficis per a la salut. Però, quins beneficis ens pot aportar el stand up paddle sup o paddle-surf? A continuació, es detallen alguns dels principals.

Quins beneficis ens pot aportar el Stand Up Paddle (SUP) o Paddle Surf?

Hi ha diferents tipus de taules segons les nostres necessitats i en funció del nivell. Podem trobar 3 tipus que consisteixen en:

  • Taula plana: Ofereix una combinació equilibrada entre velocitat i estabilitat, ideal per a un nivell mitjà.
  • Taula convexa: Per la seva forma ofereix més estabilitat que qualsevol altre, molt apropiada per als que es volen iniciar en aquesta modalitat.
  • Taula còncava: més apropiada si busquem velocitat, però requereix més nivell i pràctica.

Sabem que la pràctica d’activitat física regular és sinònim de salut i que disminueix el risc de patir certes malalties, a més de molts altres beneficis, però quins beneficis ens pot aportar el stand up paddle sup o paddle-surf?

Podem parlar d’una modalitat per a gairebé tots els perfils, apta i lúdica per a totes les edats sempre adaptant adequadament el tipus de taula i la llargada de rem. És un treball molt complet, ja que treballem diferents capacitats com la força, estabilitat, mobilitat i equilibri. A més, és un treball global perquè recluta molts músculs des de les cames (quàdriceps i bessons), passant per l’esquena (dorsal ample, deltoides posteriors) i els músculs abdominals, així com els braços (bíceps i tríceps). No podem oblidar-nos també és beneficiós pel sistema cardiorespiratori.

Quins beneficis ens pot aportar el Stand Up Paddle (SUP) o Paddle Surf?

És una modalitat utilitzada com a recurs terapèutic per a la pràctica esportiva. Des de la perspectiva de la salut, i més específicament de les malalties, sobretot les que tenen un component musculoesquelètic, aporta molts beneficis, és de fàcil introducció, ràpid aprenentatge i el risc de fer-se mal és molt reduït, ja que en caure ho fas a l’aigua.

De cara a l’estiu i el bon temps és una pràctica molt recomanable per a fer sol, en família o amics, a més d’assequible pel fet que només requereix llogar la taula, el rem i un salvavides per seguretat, que normalment ja ve inclòs amb el lloguer del material.

Pol Solana Comas – Preparador físic

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

Equip