Medició de la pressió en la sindrome compartimental crònica

Síndrome compartimental crònica

La síndrome compartimental crònica es caracteritza per dolor muscular intens, augment del to muscular, contractura i sensació de tensió i de coïssor durant la pràctica esportiva. S’instaura de manera progressiva durant mesos, i les molèsties solen calmar en cessar l’activitat.

La síndrome compartimental crònica és més comuna en modalitats esportives com el running, atletisme, futbol, quant a esports d’extremitat inferior, i motociclisme, tennis, escalada, esgrima, i patologia laboral, en extremitat superior. No obstant això, pot donar-se en qualsevol activitat física repetitiva. 

El mesurament de la pressió intracompartimental muscular és fins al moment la prova diagnòstica d’or (Gold Standard) per al diagnòstic de la síndrome compartimental crònica i pot realitzar-se a qualsevol edat.

Com es realitza l’anàlisi de la pressió intracompartimental?

L’anàlisi de la pressió compartimental consisteix en el registre de la pressió en el múscul tant en repòs com després de l’exercici i es realitza mitjançant la inserció d’una agulla intramuscular en la zona afectada. Es tracta d’un mètode invasiu que pot resultar mitjanament dolorós per a algunes persones.

Per què és important diagnosticar correctament la síndrome compartimental crònica? 

El diagnòstic correcte de la síndrome compartimental crònica permet determinar quin és el millor tractament per a un esportista. Hi ha diverses patologies amb símptomes molt semblants a la síndrome compartimental crònic, el tractament del qual és diferent. Sense un diagnòstic precís es podria sotmetre al pacient a una cirurgia innecessària.

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

Equip