Test diagnòstic en l’atrapament de l’artèria poplítia

L’atrapament de l’artèria poplítia és una lesió comuna entre els atletes que apareix quan els músculs del panxell exerceixen una pressió sobre l’artèria poplítia, i aquesta artèria queda atrapada dificultant el flux sanguini que va a la part inferior de la cama i el peu. L’artèria poplítia és l’artèria principal en la part de darrere del genoll i la cama.

En la Unitat de Medicina de l’Esport Clínic-Sant Joan de Déu realitzem els principals exàmens utilitzats per a diagnosticar la síndrome d’atrapament de l’artèria poplítia i descartar altres afeccions.

  • El mesurament de l’índex turmell-braç és el primer examen que es realitza per a diagnosticar la síndrome d’atrapament de l’artèria poplítia. Els mesuraments de la pressió arterial es prenen als braços i cames durant i després de realitzar exercici.
  • La ecografia dúplex de la cama serveix per a determinar el flux de sang a través de les artèries de la cama. Aquesta prova no invasiva es pot realitzar abans o després de l’exercici o mentre es realitzen contraccions musculars intenses.

Estudios derivados a otros centros especializados:

  • La angiografía per ressonància magnètica mostra el múscul del panxell que atrapa l’artèria. També pot revelar quant s’ha estret l’artèria poplítia. Se’t pot demanar que flexions el peu o que el pressionis contra una taula durant aquesta prova. Fer això ajuda al fet que el metge determini com està fluint la sang cap a la part inferior de la teva cama.
  • L’angiografía per tomografia computada també mostra quin múscul de la cama està causant l’atrapament de l’artèria. Igual que amb la angiografía per ressonància magnètica, és possible que et demanin que canviïs la posició del peu durant aquest examen.

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

Equip