Consells per mantenir el teu cos actiu mentre viatges

Vivim en un món cada cop més connectat, i els viatges llargs en avió, tren o cotxe formen part de la nostra vida. Tot i que aquests viatges poden ser emocionants, sovint ens deixen amb una sensació de molèstia física i fatiga. És per això que és important tenir en compte alguns exercicis i consells per mantenir-nos més actius i còmodes durant els trajectes llargs:

Consells per mantenir el teu cos actiu mentre viatges

Consells:

 1. Estiraments: un dels principals problemes durant els viatges llargs és la rigidesa muscular. Realitzar estiraments suaus abans, durant i després del viatge pot alleujar la tensió i millorar la circulació sanguínia. Estirar els braços, les cames i el coll de manera regular pot ser una molt bona opció.
 2. Exercicis de rotació del turmell: Si estàs assegut durant llargues hores, els exercicis de rotació del turmell poden ajudar a alleujar la tensió a les cames i millorar la circulació sanguínia. Simplement, gira els turmells cap a l’esquerra i cap a la dreta de manera alternada.
 3. Respiració profunda: La respiració profunda és una excel·lent manera de relaxar-se i alleujar l’estrès durant el viatge. Intenta fer respiracions profundes i lentes, inhalant pel nas i exhalant per la boca. Això no només et relaxarà, sinó que també millorarà la circulació del teu cos.
 4. Flexions de genolls: Assegut/da, doblega lleugerament les cames i eleva els peus del terra. Mantén la posició durant uns segons i després estira les cames completament. Aquest exercici ajuda a alleujar la tensió als músculs de les cames i també millora la circulació.
 5. Hidratació: Mantenir-se hidratat durant el viatge és crucial per evitar la fatiga i la deshidratació. Intenta beure aigua amb regularitat i evita les begudes amb cafeïna, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Opcions concretes per als viatges en avió i cotxe:

 • Viatges en avió:
 1. Estira els braços i les cames regularment per millorar la circulació.
 2. Mou els peus i els turmells per evitar la sensació de cames adormides.
 3. Utilitza un coixí inflable o una manta enrotllada per mantenir la teva posició més còmoda durant el vol.
 4. Hidrata’t amb aigua regularment per evitar la deshidratació causada per l’aire sec de la cabina.
 5. Aprofita els moments en què el senyal de cinturó de seguretat estigui apagat, per caminar una mica pel passadís de l’avió i estirar les cames.
 6. En els moments d’espera a l’aeroport, intenta estar dret/a i/o caminar per tal de no estar més estona assegut/da.
 • Viatges en cotxe:
 1. Fes parades cada dues hores per estirar les cames, anar al bany i estirar els braços.
 2. Mantenir una postura còmoda i relaxada al volant, ajustant el seient i el reposacaps.
 3. Empra coixinets lumbars per mantenir una bona postura i alleujar la pressió a l’esquena.
 4. Fer exercicis de rotació dels turmells i puntejar els dits dels peus si no ets el/la que condueix.
Consells per mantenir el teu cos actiu mentre viatges

Recorda que, mentre que aquests exercicis poden ajudar a alleujar la tensió i millorar el confort durant el viatge, també és important prendre descansos regulars i moure’t sempre que sigui possible. Seguint aquests consells, podràs arribar al teu destí amb més energia i vitalitat. Bon viatge!

les nostres especialitats

altres serveis

Ecografia
musculoesquelètica

Músculs, articulacions i lligaments acostumen a ser zones amb una elevada càrrega durant la pràctica esportiva. Poder valorar el seu estat en el mateix moment de la consulta mèdica ens ajuda a aconseguir un millor diagnòstic d'una possible lesió.

Infiltracions PRP
ecoguiades

El Plasma Ric en Plaquetes és una teràpia biològica regenerativa que millora la seva eficiència si s'aplica sota control ecogràfic.

Mesura pressions
intratissulars

El diagnòstic precís del SDR, síndrome compartimental, requereix la mesura de les pressions musculars dels diferents compartiments que puguin estar afectats.

Equip